Главная » 2018 » Грудень » 10 » ОБЛАСНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР з МЕДІАОСВІТИ
13:55
ОБЛАСНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР з МЕДІАОСВІТИ

21 листопада 2018 року відбулася зустріч педагогів області – учасників Всеукраїнського експериментального проекту «Стандартизація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику», розробленого Лабораторією психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України. У заході взяли участь 25 педагогів. Представників дошкілля, загальної середньої освіти та методичних кабінетів, інституту післядипломної освіти, викладачів місцевого вишу гостинно зустріла наша школа.

Захід розпочав І. Г. Ціко, старший викладач кафедри історії, суспільно-гуманітарних дисциплін та методики їх викладання Донецького ОБЛІППО, кандидат педагогічних наук, відповідальний виконавець експерименту по Донецькій області, який наголосив на важливості низки таких зустрічей, бо їх мета – презентувати педагогічній громадськості перспективи медійного супроводу освітньої траєкторії учасників навчально-виховного процесу в умовах глобальних соціальних, політичних і технологічних змін світу. Так, ключовим нормативним документом, що визначає перспективи такого поступу є «Концепція впровадження медіаосвіти в Україні (нова редакція, 2016 р.), розроблена Лабораторією психології масової комунікації та медіаосвіти.

Слова привітання прозвучали з вуст директора навчально-методичного центру Слов’янської міської ради Тетяни Володимирівни Горєлікової,  директора Н.А. Гелюх.

Заступник директора з навчально-виховної роботи М. М. Єфремова презентувала досвід освітнього закладу як простору медіаосвіти, медіакультури й медіатворчості дитини.

Практично спрямована частина семінару проходила за двома напрямками. Педагогічний напрямок був представлений векторами 1) «Упровадження медіаосвіти в умовах НУШ: формування комунікативних умінь та всебічного розвитку учнів»; 2) «Суспільно-гуманітарні дисципліни: формуємо медіаосвітній простір»; 3) «Природничо-математичний цикл: медіаосвіта як засіб розвитку критичного мислення».

Психологічний напрям запропонував учасниками медіаосвітній практикум «Булінг і кібербулінг: корисні правила та поради»

Насамкінець організатори подякували всім учасникам і гостям за теплу атмосферу, що панувала на семінарі, відзначили учасників сертифікатами.

На данном изображении может находиться: 1 человек, сидит, экран, стол, офис и в помещении

На данном изображении может находиться: 1 человек, сидит и в помещении

На данном изображении может находиться: один или несколько человек, экран и в помещении

На данном изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят, экран, стол и в помещенииНа данном изображении может находиться: 1 человек, сидит, стол и в помещении

Просмотров: 307 | Добавил: efremova-marina | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: