Главная » 2015 » Листопад » 14

Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства впродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава.
З 9 по 13 листопада в школі відбулися урочистості в рамках проведення Тижня української писемності та мови  на честь Преподобного Нестора Літописця – послідовника Кирила і Мефодія.
Учні школи та педагогічні працівники долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, який лунав в ефірі Українського радіо. Для учнів 1-4 класів учителі підготували й провели уроки з теми "Мова моя калинова". 
Також відбулися урочисті заходи, присвячені відкриттю ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, було проведено тематичні уроки та виставка літератури в бібліотеці. У конкурсі цього року взяли участь 51 учень з 3 по 11 клас.
Поряд із цим, учні 5-6 та 10-11 класів представили разом із учителями Кухаренко М.П., Дружиною К.Г., Сазоновою Н.В. яскраві літературно-музичні композиції "Мова рідна чиста, як роса" та "Мова - талісман людини й нації". Учитель української мови та літератури Дружина К.Г. взяла участь у конкурсі есе до Дня української писемності "У моїй професії - моє натхнення", що проходив з ініціативи кафедри української філології Донбаського державного педагогічного університету.

 

Переглядів: 362 | Додав: efremova-marina | Дата: 14.11.2015

23 жовтня 2015 року відбулася зустріч із Оленою Моревою (редактором журналу "Директор школи"). Педколектив отримав багато нової корисної інформації щодо економічних питань в освіті, нових освітніх реформ. Дякуємо пані Олені за зустріч та сподіваємося на подальшу дружбу й співпрацю. 

Переглядів: 310 | Додав: efremova-marina | Дата: 14.11.2015

23 жовтня 2015 року відбулося засідання педагогічної ради школи з теми "Сучасне освітнє середовище як основний розвиток мотиваційно-пізнавальної сфери учнів". Доповідь готувала заступник директора з НВР Кухаренко М.П. На педраді був представлений досвід роботи учителів фізики та інформатики Попова О.К., Ліснякової В.О., Татьянчикова А.О., учителя математики Яцини Л.М., учителя англійської мови Кулакової Л.В., а також учителя початкової школи Назаренко І.М. Підсумок педради підвела психолог школи Савула В.В.

Переглядів: 365 | Додав: efremova-marina | Дата: 14.11.2015

22 жовтня 2015 року відбулося засідання науково-методичної ради школи, яке підготувала й провела заступник директора з НВР Єфремова М.М., де розглядалися питання щодо реформування освіти й обговорювалася зустріч прем’єр-міністра України А.П.Яценюка з директорами шкіл міста Києва з цього питання. Члени НМР взяли активну участь в обговоренні й висловили власну позицію. Також було розглянуто питання щодо роботи з обдарованими учнями, підготовки до ІІ етапу предметних олімпіад та конкурсів, а також доведено до відома вчителів окремі положення нових нормативних документів, що вступили в дію з 1 вересня 2015 року, зокрема, про переведення учнів та зміни до Положення про дистанційну освіту. Було затверджено Положення про дистанційну освіту Слов’янської ЗОШ І-ІІІ ст. №15.   

 

Переглядів: 363 | Додав: efremova-marina | Дата: 14.11.2015

19 жовтня 2015 року проходило чергове заняття Школи молодого вчителя з теми "Яким повинен бути конспект уроку?", яке проводила заступник директора з НВР Єфремова М.М. Також розглядалися питання щодо вимог до ведення шкільної документації та самоаналіз уроку вчителем. Проведено анкетування "Чому ви обрали професію вчителя?", яке виявило, що вирішальний вплив мала любов до даної спеціальності наших молодих учителів - Папуги Нонни Василівни, учителя основ здоров’я та образотворчого мистецтва, Новгородської Юлії Сергіївни, учителя англійської мови, Гриценко Ольги Петрівни, учителя російської мови та літератури, Недогоди Станіслава Ярославовича, учителя фізичної культури, та Татьянчикова Андрія Олександровича, учителя інформатики. 

Переглядів: 341 | Додав: efremova-marina | Дата: 14.11.2015

З метою пропаганди  здорового способу життя у жовтні 2015 року в школі проводився Тиждень фізичної культури і спорту, який був присвячений темі «Здоров'я кожної людини – це його багатство». Під час проведення тижня робота вчителів фізичної культури була спрямована на:
- виховання в учнів ціннісної орієнтації на здоровий спосіб життя;
- покращення  здоров'я;
- придбання необхідних знань в галузі фізичної культури і спорту;
- залучення учнів  до систематичних занять фізичною культурою і  спортом;
- виховання  колективізму  і взаємодопомоги, дисциплінованості, сміливості, наполегливості, завзятості, витримки, спортивного  азарту,  взаємовиручки і підтримки.

Весело, з азартом і завзяттям проходили спортивні змагання й естафети для учнів 5-11 класів. Учителі фізичної культури Козодой І.І. та Недогода С.Я. провели відкриті уроки в 6-Б класі з теми "Футбол" та 5-Б класі з теми "Біг на пересічній місцевості". Скільки радощів, гарного настрою, здоров'я, бадьорості отримали учні протягом тижня!

Переглядів: 367 | Додав: efremova-marina | Дата: 14.11.2015