Главная » 2014 » Листопад » 17

10 листопада відбувся І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів 3-11 класів.

Читати далі

Переглядів: 388 | Додав: efremova-marina | Дата: 17.11.2014

7-8 листопада 2014 року в Черкаській спеціалізованій школі І – ІІІ ступенів № 28 імені Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради Черкаської області відбулася Всеукраїнська учнівська конференція «Мова і мовлення українців у контексті сучасної доби». В конференції брали участь учні 9 – 11 класів. Серед учасників даного заходу була і Слов’янська ЗОШ І – ІІІ ст. № 15.

Старшокласники мали змогу розглянути питання:  формування мовної особистості в сучасних реаліях; мовний етикет українців; лексичне багатство творів сучасних українських письменників; фразеологізми як джерело пізнання світогляду українського народу. Змістовним і цікавим було обговорення актуальних проблем:

  • вплив місцевих ЗМІ на формування мовної культури українців;
  • учнівський сленг як мовне явище;

Учасники конференції показали високий рівень дослідницької діяльності; вміння і навички аналізувати, зіставляти мовні поняття та явища, добирати різноманітні джерела інформації, самостійно робити висновки. Учні 9 – 11 класів мають розвинені навички використання ІКТ.

Протягом всієї конференції панував дух патріотизму й любові до рідної мови, а це найкраще надихає на творчість.

Ми як гості  залишили на Черкащині, батьківщині Шевченка, пам’ять про наше рідне місто.  Слов’янськ є батьківщиною відомого українського поета-романтика, автора відомих пісень «Дивлюсь я на небо», «Взяв би я бандуру», Михайла Петренка. Найновіші дослідження про його життя та творчість представлені в книзі, яку ми і подарували шкільній бібліотеці. А також передали подарунки, зроблені руками наших учнів, сувеніри й листи нашим друзям із Черкаської спеціалізованої школи.

Сподіваємося на подальшу співпрацю, обмін досвідом.

Переглядів: 370 | Додав: efremova-marina | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

5 листопада 2014 року вчитель початкових класів, спеціаліст І категорії Дащенко Альона  Олексіївна взяла участь у вебінарі «Ігрова феєрія для учнів початкових класів. Включення ігор на розвиток уваги, пам’яті та мислення в НВП».

Учитель мала змогу познайомитися з теоретичними питанням «Гра. Її роль і функції в процесі розвитку дитини» та побачити як використовуються ігри на різних етапах уроку (ігри на розвиток вищих психічних функції).

Дащенко А.О. мала змогу спілкуватися з колегами з інших навчальних закладів України. Ділитися своїми наробками та брати до уваги досвід інших вчителів.

Переглядів: 329 | Додав: efremova-marina | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)